22 april 2017

“Ik ben een verbinder”

Ter vervanging van Battoul Rachak, die om medische redenen haar rol als raadslid voorlopig niet kan vervullen, is Mustapha Bounjoua geïnstalleerd als haar vervanger. Een interview.

Redactie: Vertel, wie is Mustapha?

MB: Ik woon al heel mijn leven lang in de gemeente Zaltbommel. Ik ben daar opgegroeid en inmiddels getrouwd. Wij hebben drie dochters, van wie de jongste, Sarah, pas geleden is geboren.

Red.: Hobbies?

MB: Ik voetbal graag in mijn vrije tijd. Met een paar vrienden een potje zaalvoetbal. Verder ben ik vrijwilliger bij diverse verenigingen. Ik ben ook lid van de Buurtouders. Dat vind ik nuttig, maar ook heel gezellig.

Red.: Waarom stap je nu de raad in?

MB: In de eerste plaats natuurlijk om Battoul te vervangen. Ik hoop dat ze weer gauw herstelt en in staat zal zijn om haar werk te hervatten. Ik voel me betrokken bij hoe het met deze gemeente gaat. Ik wil bruggen slaan tussen de verschillende bevolkingsgroepen. Je kunt beter normaal met elkaar praten dan elkaar de huid vol schelden. Ik ben een een verbinder, daar krijg ik energie van!

Omdat de politiek mij altijd heeft geïnteresseerd ben ik actief geworden. Vanuit mijn betrokkenheid probeer ik altijd de vertaalslag te maken naar de gemeenteraad.  De PvdA is de partij voor mij die het beste past bij mijn idealen en sociale ideeën. Daarbij moet je realistisch blijven. Je krijgt niet alles voor elkaar in de gemeenteraad. Maar op basis van goede argumenten en inhoud kan je door samenwerking met andere partijen toch een hoop zaken realiseren. De komende tijd ga ik samen met Nico hard aan de slag om de mensen in de stad en de dorpen zo goed mogelijk te vertegenwoordigen in de gemeenteraad.

Noot van de redactie: Je kunt contact met Mustapha opnemen via het contactformulier van deze site. Hij gaat graag met je in gesprek!