Anneliese, en nu?

Door Privé: Nico van Wijk op 16 januari 2022

Nu ben je dus lijsttrekker! 
Ja, met veel plezier trouwens. De afgelopen vier jaar heb ik de Zaltbommelse politiek van binnenuit leren kennen. Sinds kort ben ik al fractievoorzitter. En deze stap, om de kar te trekken, volgt daar, voor mij, logisch uit voort. Gelukkig vond de ledenraad dat ook.

Waarmee ga je verkiezingen in?
Op één staat Woningbouw. Met de focus juist op jonge mensen en senioren. De jongeren moeten nu eerst jaren op de wachtlijst, voor ze aan de beurt zijn. Wij bouwen voor hen CO2-neutrale, modulair en circulair gebouwde woningen, met speciale contracten van 5 jaar. De rechten op de wachtlijst blijven behouden, zodat ze tegen die tijd gewoon kunnen intekenen op een nieuwe woning.
Over de senioren hoor je iedereen, maar een serieuze oplossing heb ik nog niemand zien geven. De ouderen zijn niet het probleem. Zij zijn de Gouden Kans! Wij zullen nooit iemand dwingen te verhuizen. Je moet de senioren, die willen doorstromen, juist verleiden met geschikte woningen! Levensloop-bestendige huizen, met een prettige leefruimte in een gezellige omgeving. En dat voor een te behappen prijs.

Privé: Nico van Wijk

Privé: Nico van Wijk

Meer over Privé: Nico van Wijk