Sport

Een levenlang bewegen.

Een leven lang bewegen

Bewegen is leuk en belangrijk voor de gezondheid van iedereen. Bewegen en sporten bevorderen de deelname aan de samenleving en brengen mensen met elkaar in contact. Door samen te spelen leren kinderen op een natuurlijke manier vaardigheden te ontwikkelen en vergroten zij het zelfvertrouwen. Bewegen is belangrijk voor kinderen en jongeren, en ook voor volwassenen en ouderen. Iedereen doet mee!

Onze keuzes:
  • Wij zorgen voor kindvriendelijke buurten en dorpen. Je kunt er buiten spelen en te bewegen. Wij creëren ruimte voor jongeren om te klimmen, klauteren en spelen. Waar nodig of gewenst worden speeltoestellen geplaatst. Voor volwassenen komen sportplekken in de buitenlucht, eventueel voorzien van fitnesstoestellen.
  • De gemeente biedt de ruimte om accommodaties voor bewegen en sport te realiseren.
  • Wij ondersteunen sportverenigingen in hun jeugdbeleid, zodat kinderen al op jonge leeftijd kennis kunnen maken met allerlei sporten.
  • Ook voor andere doelgroepen maken wij met de verenigingen plannen, om bewegen en sporten te bevorderen. Bewegingsactiviteiten op maat, die passen bij de mogelijkheden van de verschillende groepen.
  • Wij ondersteunen ouderen bij een gezonde leefstijl en om meer te bewegen. Bewegen heeft namelijk een goede invloed op lichaam en geest. Het helpt bij diabetes type 2 en kan het risico op dementie verkleinen. Doordat de gezondheid verbetert, kunnen ouderen langer zelfstandig thuis blijven wonen.
  • Door de inzet van de Bommelerwaardpas zijn er geen financiële belemmeringen om aan de activiteiten deel te nemen.