“Het knelt!”

28 juli 2021

Het nieuwe parkeerbeleid in de binnenstad van Zaltbommel levert direct al problemen. Vooral rond de Omhoeken.

“Het knelt”, vat een inwoonster uit de binnenstad de situatie samen. “Enerzijds zijn er méér parkeervergunningen uitgedeeld, anderzijds zie je ’s avonds een lege Omhoeken. Na de vakantie moet de gemeente hier echt iets aan doen!”

Zij schreef aan Anneliese van Oort (PvdA Zaltbommel): “Het is dramatisch, Anneliese. Kort gezegd komt het er op neer dat je na 18.00 uur, en soms ook eerder, je auto niet meer in de straat kunt parkeren. Gelukkig hoef ik ‘s avonds niet vaak op stap maar gisteravond moesten we naar een bijeenkomt. Om 22.30 thuis. Ik heb twee keer rondjes gereden door onder meer de Nonnenstraat, Oliestraat, Boschstraat en Spiesmakerstraat. Geen plek. Uiteindelijk op Omhoeken geparkeerd omdat het nu kan vanwege het hoge water.
Ik stuur je een foto van een lege vrijdagavond van de Omhoeken. Nog geen hoogwaterbord. Ook op andere avonden hetzelfde beeld.
Dit was te verwachten. Veel mensen hebben twee auto’s. Er worden door de gemeente gemakkelijk tweede vergunningen afgegeven. Zelfs met een bedrijfsauto, bus of camper mag je parkeren!”.

Anneliese van Oort: “De Partij van de Arbeid roept het college op, eerder al dan de geplande evaluatie van het parkeerbeleid, te kijken naar de situatie op de Omhoeken. Prima dat er ruimte wordt gemaakt voor theaterpubliek, maar avond aan avond de hele Omhoeken leeg maken, terwijl er geen voorstellingen zijn, is – op zijn minst – niet handig.”

Inderdaad: “Het knelt!”