20 oktober 2016

Zwembad toch naar Kerkdriel?

Negen vragen van de PvdA Zaltbommel aan wethouder Han Looijen over zijn voorstel Akwamarijn te sluiten en een nieuw zwembad in Kerkdriel te bouwen.

1. Waarom kiest u uitsluitend voor Kerkdriel? Waarom biedt u ons niet nog een alternatief? Nu is het slikken of stikken.

2. Waarom niet een open onderzoek op objectieve gronden naar de beste plaats voor een nieuw zwembad?

3. Als het argument is dat Maasdriel grond ter beschikking heeft, heeft Zaltbommel die dan niet?

4. De Kreek kan nog wel een tijdje mee. Ook kunnen de zwemmers uit Zaltbommel er terecht zonder verbouwing of nieuwbouw. Waarom dan toch een nieuw zwembad in Kerkdriel?

5. Behalve naar Akwamarijn, gaan de meeste Zaltbommelse zwemmers naar Den Bosch, Andel, Tiel en Kerkdriel. Als je alles bij elkaar optelt wordt er veel gezwommen door de Zaltbommelse bevolking, er is een grote ‘zwemmarkt’ ’ in Zaltbommel. Is dit geen voldoende reden om in Zaltbommel een zwembad te bouwen?

6. Is ooit onderzocht waarom er meer mensen naar Den Bosch gaan, naar Oss en naar De Kreek in Kerkdriel dan naar Akwamarijn? Is niet juist het recreatieve bezoek de hoofdmoot? Waarom biedt u ons geen variant met receatieve mogelijkheden?

7. Waarom moet Zaltbommel mee betalen aan de sloop van het oude zwembad in Kerkdriel en aan de verbouwing van het mfc De Kreek?

8. Heeft u bij uw planning wel 20, 30, 40 jaar vooruit gekeken? Hebt u bij uw plan om een zwembad in Kerkdriel te bouwen wel bedacht dat Zaltbommel de komende 50 jaar de enige groeigemeente is in de wijde omtrek?

9. Hoe staat het met het bad van Ad van Trigt? Kan hij rekenen op de volle medewerking van de gemeente?

Donderdagavond 20 oktober, vanaf 19.30 in het Stadhuis, bespreekt Wethouder Han Looijen zijn plan om Akwamarijn te sluiten en het nieuwe zwembad te bouwen in Kerkdriel.

Waar ben je naar op zoek?